1998 “Wie zit er in de wasmand”


Blijspel van Derek Benfield & Walter Groener.

Henry, een gepensioneerd politiecommissaris en zijn zus Sarah willen er even tussenuit. Om de dagelijkse stress te ontlopen nemen ze tijdelijk hun intrek in de prachtige villa van Henry’s broer Bernard. Die is onlangs overleden door een spijtig werkongeval op de Schotse Orkaden.

Al snel blijkt dat Sarah en Henry niet de enige tijdelijke bewoners zijn van deze luxueuze woonst. In plaats van met Bernards huishoudster mrs. Parker staan ze plots oog in oog met een zekere mrs. Winthrop. Verontwaardigd en quasi boos door de onverwachte komst van Sarah en Henry probeert zij de twee ongenode gasten duidelijk te maken dat ze niet welkom zijn.

In het zog van mrs. Winthrop maken we kennis met een aantal jonge, dartele dametjes die in niet mis te verstane woorden en houdingen Henry en Sarah proberen duidelijk te maken wat de aard van activiteit in dit huis is… Als meerdere heren het landhuis ‘bezoeken’ wordt het Sarah en Henry, naïef als ze zijn, nog steeds niet duidelijk dat hun rustige buitenverblijf door mrs. Winthrop is omgetoverd tot een oord waar het oudste beroep ter wereld wordt uitgeoefend.

Het ligt voor de hand dat zich hierdoor de nodige misverstanden opstapelen die aanleiding geven tot een heleboel ludieke en hilarische toestanden.