2013 “Chocomousse”


Komedie van Hilda Vleugels.

Het stuk speelt zich af op een kantoortje in een gemeentehuis.

Wie dacht dat daar alles goed loopt, heeft het goed mis. Het merendeel van de werknemers in het kantoor is lui, wat zeer lange rijen aan het loket oplevert.

“Bijna alle personeelsleden, op één na, werkt niet graag op het gemeentebestuur,” vertelt actrice Rita Rousseau. “We zijn meer lui dan moe. Bovendien pesten we elkaar als zotten, wat grappige situaties oplevert. Qua karakter hebben we elk onze verslaving, wat ons gedrag alleen maar erger maakt. Gelukkig voor ons heeft ook onze baas zijn verslaving: chocomousse. Om toch maar in zijn gunst te blijven, trakteren we hem continu op chocomousse. We proberen echt alles te doen om hem om te kopen, zodat hij ons niet zou ontslaan. Op het kantoor is er eigenlijk maar één iemand die werkt, en dat is Roger. Hij is een stresskieken die zich voortdurend kapot werkt.”

Deze situatie blijft maar verder duren, tot er zich een nieuwe bediende aanmeldt. “Wij willen onze nieuwe collega niet aanvaarden,” zegt Rousseau. “We keuren haar af en pesten haar. Ik stel zelfs voor om die nieuwe gewoon af te danken, maar dat zal me later nog zuur opbreken. Ze zal het stuk op het einde van de voorstelling een dramatische wending geven. Ze geeft een geheime missie die we tegen het einde van de voorstelling zullen ontdekken. Spanning en humor verzekerd.”