2023: “Varkens met Stress”


Komedie van Hilda Vleugels

Regisseur: Yvonne van den Ende
Productie-Assistente: Mieke Jansen

DECOR

De woonkamer van een boerderij waar de tijd 100 jaar is blijven stilstaan.

KORTE INHOUD

Op het oud boerderijtje van Frans en Marie is wel elektriciteit om licht te maken, maar buiten één stopcontact en een radio, is er geen comfort. Een psychotherapeute ontdekte het boerderijtje en vond het een ideale locatie om tot rust te komen. Ze stuurt vier van haar patiënten om er te werken en te ontstressen.

De vier gasten zijn van verschillend pluimage. Ze hebben wel twee dingen gemeen:
1) ze zijn gestrest
2) ze kennen geen jota van de boerenstiel.

Frans en Marie zetten hen aan het werk. Natuurlijk loopt alles in het honderd. De stal uitmesten en witten, boontjes plukken, varkens voeren, aardappelen aanaarden, koeien melken, de sloot uitbaggeren… alles gaat mis.

Al was de afspraak, dat de gasten er zouden leven zonder comfort, halen ze sporadisch elektrische toestellen boven. Ze kunnen zelfs Marie er toe bewegen om stiekem wat elektrisch huismateriaal te kopen. Maar van een ijskast kan ze slechts blijven dromen. Want Frans blijft categoriek bij zijn standpunt: hier komen geen elektrische apparaten!

Na een tiental dagen voelen de gasten zich in hun sas. Hun stress is weg geëbd. Maar Frans geraakt nu over zijn toeren. Vooral als de vier gasten een gewiekst plan opzetten, om hem zo ver te krijgen, dat Marie een ijskast mag kopen. Ze pakken hem op zijn zwakste punten: zijn radio en zijn beesten.

Uiteindelijk komt alles goed. Maar de situaties die een happy end vooraf gaan, zijn zowel spannend als dolkomisch.

Veel plezier bij onze voorstelling!

     

Rolverdeling 

 


Frans Louis van Diessen
Marie Rita Rousseau
Johnny Theo Daamen
Wanda Roos Bekker
Liliane Hild van Gils
Sophie Wendy Louer